Előzetesen jelentkezem

a 2019. augusztusi intenzív 40 órás angol B2 előkészítőre.

Név:*
E-mail cím:*
Telefon:*
Hányadik osztályos 2018. szeptembertől:*
 

Helyszín:

Kosztolányi Dezső Gimnázium 

Budapest. I. Attila út 135.   /A Széll Kálmán tértől egy perc gyalog/

Az előkészítő munkanapjai:

Augusztus 5., 6., 7., 8., 9., 12., 13, 14., 15., 16.

hétfőtől péntekig minden nap 14:00-től 17:15-ig, naponta 4 tanórában, 2 hét alatt, összesen 10 munkanapon.

Tandíj:

40 óra, tananyaggal együtt: 45 000 Ft. 

TANDÍJKEDVEZMÉNY ITT!

Beiratkozás és tandíjbefizetés:

Ha szeretne csatlakozni délutáni foglalkozásunkhoz, kérem, hogy töltse ki az űrlapot, majd keressen az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 

06 20 5481433

linda.balpataki@uni-corvinus.hu

 


Vizsgáztató tanárainkkal az előkészítőn célorientáltan átvesszük a vizsgán előforduló írásbeli feladattípusokat és szóbeli vizsgahelyzeteket, a szükséges szóanyagon és nyelvtani ismétlésen túl gyakorlati tanácsokkal is segítjük a felkészülést. 

A nyelvvizsgára az alábbi 10 témakörből kell felkészülni:

ANGOL KÖZÉPFOK (B2)

1. CSALÁD, EMBERI KAPCSOLATOK (bemutatkozás, jövőbeni tervek, család, barátok, rokonok, családi ünnepek, emberi kapcsolatok az interneten keresztül, stb.)

2. LAKÓHELY, KÖZLEKEDÉS (lakóhely, település, lakás, szobák berendezése, helyi és távolsági közlekedési eszközök, útbaigazítás, tájékozódást segítő modern eszközök)

3. VÁSÁRLÁS (mindennapi bevásárlás, árak, fizetés módok, vásárlási szokások, üzlettípusok, hagyományos boltok, web-áruházak, reklámok, hirdetések)

4. MUNKA, TANULÁS (iskolai/munkahelyi napi tevékenység, pályaválasztás, népszerű foglalkozások, karrier és család viszonya, az Internet, a számítógép szerepe a hatékony tanulásban/munkavégzésben)

5. UTAZÁS KÜLFÖLDRE, KÜLFÖLDÖN (külföldi utazás előkészületei, szállásfoglalás, úti okmányok, a közlekedés módjai és előnyei, a célnyelvi ország/ok/ vonzereje a vizsgázó számára, közkedvelt úti célok)

6. IDŐJÁRÁS, KÖRNYEZET (napi és évszakokra jellemző időjárás és öltözködés, különböző ruházati cikkek, környezetszennyezés, víz- és energiatakarékosság)

7. ÉTKEZÉS (étkezés otthon, étteremben, vendégségben, egészséges táplálkozás, egy ország népszerű konyhájának jellemzői, ételei)

8. SZABADIDŐ (egyéni érdeklődés, hobbik, kedvenc könyv, film, zene, weboldal, szórakozási lehetőségek, színház, mozi, koncert, házibuli, aktív pihenés, divatos sportok)

9. EGÉSZSÉG, SPORT (egészséges életmód, betegségmegelőzés, orvosnál, betegápolás, a mozgásszegény életmód hatása és veszélye, sportolási lehetőségek, amatőr és versenysport)

10. MAGYARORSZÁG NEVEZETESSÉGEI (Magyarország turisztikai vonzereje, nevezetességei, egy választott régió/város legfontosabb nevezetességei, hagyományos és nemzeti ünnepek, szokások)

Balpataki Linda 

06 20 5481433

linda.balpataki@uni-corvinus.hu

Corvinus Idegen Nyelvi Oktató- és Kutatóközpont nyelvtanára